TIL A- PRØVEN (DJU'S APPORTERINGSPRØVE) VAR DER TILMELDT 9 HUNDE. 2 HUNDE MØDTE IKKE OP.

Vejret kunne vi klage over. Ikke for varmt og en let vind blæste over terrænerne. Due og kaninbanen var i år rykket fra samlingsstedet i Alsønderup ud til en lucernemark lidt uden for byen. Her viste de fleste hunde rigtig godt apporteringsarbejde. Vi havde bla. besøg af to damer som havde taget en stor Pointer han med og det var første gang de stillede på en apporteringsprøve. De var lidt bekymret når der blev skudt på duebanen. Det var ikke det de havde trænet så meget i. Da duerne blev kastet og der blev afgivet skud, sad hunden uden at rykke på et øjenbryn, dybt fokuseret på opgaven. Hunden gennemførte alle tre discipliner og bestod. Jeg er sikker på de havde en rigtig god dag.

4 hunde bestod A- prøven. Jeg dømte selv prøven og til at hjælpe mig havde jeg Oskar Stenhøj Mortensen. Merete Larsen med Jørlundes Happy blev pokalvinder med 28. point. De andre som bestod var Midtvejs Raia ved Palle Jul Larsen med 27. point. Midtvejs Chèri ved Hans Kurt Jeppesen med 25. point. Og så var der pointeren Franchanna's Pointer Albert ved Katarina Green med 25. point.
Der skulle en matchning til om talentfløjten. Det skal være mellem de yngste hunde som var Midtvejs Chèri og Midtvejs Raia, kuldsøskene. Her var det Midtvejs Chèri der var bedst.

Til B- prøven var der tilmeldt 10 hunde. Dommer her var Dan Hartvig Jacobsen. Slæbet gik rigtig godt for langt de fleste. To skjulte duer på land, nu begyndte det at tynde ud i feltet. Banen var lagt et nyt sted i forhold til de tidligere år. Før hundene startede på denne bane, blev en neutral hund afprøvet på banen. Her havde Oskar så valgt at stå tæt på startstedet dybt begravet i sin telefon og da hunden kommer med første due, skyder dommeren. Jeg viste ikke Oskar havde så hurtig reaktionsevne. Ingen havde forventet et skud og slet ikke Oskar. Hold da op et chok den unge mand fik. Nå, han lever stadig. På vandbanen var der flere hunde som røg ud her af den ene eller anden grund. Vi endte op med 3 hunde der bestod prøven. Følgende hunde bestod, alle med 1. præmie.

Pokalvinder og max point Sille ved Carl Chr. Kaspersen 108/48
Liva ved Kell Petersen 106/48
Sallingboens Chanel ved Hans Kurt Jeppesen 105/48

Tak til alle som har hjulpet til med at få denne prøve til at løbe af stablen. Tak til Dan for at sætte dagen af til at dømme vores hunde. Tak til hundefører og publikum for en fin dag i Alsønderup og ikke mindst tak til lodsejerne der gør det muligt at afholde denne prøve.

Claus Nielsen

 

{jcomments on}