Ni ekvipager var tilmeldt til vores c-prøve. Ud af dem var to afmeldt. Allan Rasmussens Jacgues var kommet slemt til skade dagen før og Bent Olsens Alma var blevet løbsk. Prøvelederen havde vredet armen om på ryggen af Bent og påduttet ham at tage Molly med i stedet for. Molly er en fantastisk jagthund, men sidde stille når der er mange fasaner i luften, er ikke lige hendes stærke side, men Bent tog udfordringen op.

 

Det blev så til otte hunde der skulle afprøves. Der kunne placeres tre på dagen.

Bjarne Kleis lagde sit udmærket terræn til som var store skov såter. Stedet hedder Langebæk og ligger mellem Vordingborg og Møn. Bjarne tilbød overnatning i jagthytten for dem som kom langvejs fra. Et par stykker havde taget imod tilbuddet. En vin kender og en kryddersnapse ekvilibrist. Der blev vist nok tømt af medbragt beholdninger, men de var friske da vi andre mødte. Bjarne og fru Pernille havde sørget for et vældig morgenbord og tilmed var der lavet en særskilt sweepstake for Bertonfolket, der var også en til jægerfolket. Nedlagt vildt og brugte patroner lød den på.

Da Aage Stenhøj lå der hjemme med foden i gips, han var for øvrigt også en af dem som havde kvalificeret sig til denne fornemme prøve, var det Søren Stenhøj som indtrådte som prøveleder. Søren var samtidig ord.f. dommer. Ud over Søren var det John Bak og Mogens Vestergaard Hansen som skulle dømme os på dagen. Efterårs vejret viste sig fra sin bedste side med højt solskin.

Efter endt parole tog vi afsted til første såt, kørt afsted på fine jagtvogne og med store forventninger og en smule nervøsitet. Forventningerne blev indfriet til fulde. Spændende såter som blev drevet super professionelt og masser af fasaner. Dommerne fordelte os godt i de forskellige såter, således at alle fik mulighed for, at vise hvad deres hunde kunne. I såten lige før frokost blev Eddie og jeg sat af langt bag ved de øvrige hundefører og var uden for bedømmelse. Vi lå vist i top og da der var hunde som manglede nogle fugle blev det sådan.

Frokost: Fru Pernille og hendes hjælper sørgede for et overdådigt måltid af varm mad. Ingen gik sultne derfra. Dommerne kom med deres foreløbige bedømmelse og fire hunde lå i top. Theo, Kito, Richo og Østfyns Josie.

Efter frokost skulle placeringerne afgøres på to såter. Første såt med højt flyvende fasaner og en del snepper. Her var der vist ikke den helt store rokade i foreløbig rangering. Sidste såt blev vi stillet på en eng med skoven foran os. Her kom de fleste fasaner lavt ud over engen, det blev dog alligevel til nogle stykker og en kraftig forskubning i rangeringen. Kito skulle apporter en enkelt fasan. Bliver sendt afsted med dommerens tilladelse. Tager fuglen. En overflyvende fasan kommer. Han smider den allerede apporterede fasan og fulgte den flyvende fasan kort. Jeg brøler, han løber tilbage og samler op, men her var det slut. Det kan hurtig gå den anden vej.

Afslutning og flot parade i haven ved jagthytten. 141 stykker fuglevildt blev det til. Ved præmieoverrækkelsen blev til følgende:

1. vinder Theo ved Eddie Grundahl.
2. vinder Richo ved Harry Jensen
3. vinder Østfyns Josie ved Jørn Brænder.

Efterfølgende fik vi kaffe og kage i jagthytten og dommerne gav en fyldestgørende kritik over alle ekvipagerne. Tak til Bjarne Kleis og frue for en fantastisk dag i gode rammer og super behandling. Også tak til jægere og hundefolk for en god dag i skoven og ikke mindst Aage og Søren Stenhøj for en veltilrettelagt prøve.

Der var for øvrigt Søren Stenhøj der vandt sweepstaken

Claus Nielsen

2020 UniQlogo

Gå til toppen