Onsdag den 31. januar 2018 blev Dansk Breton Klubs mesterskabsprøve i apportering for 2017 afviklet på Ravnholt Gods på Midtfyn.

2018.01.31 C prvePrøven blev afviklet på en jagt på fasankokke, som skytte Peter Andreasen velvilligt havde stillet til rådighed for klubben. I jagten deltog der 10 skytter, som fik mange chancer til nogle særdeles velflyvende fasaner i 8 såter.

I prøven deltog 9 hundeførere med deres bretons. Bedømmelsen stod dommerteamet Harris Jensen (ordførende), Knud Johansen og Aage Stenhøj Jørgensen for. Selvom vejret var overskyet med regnbyger dagen igennem, kunne det ikke ødelægge spændingen og det gode humør.

Der blev lagt hårdt ud allerede i første såt, hvor skyttekæden var opstillet langs en skovkant med apportørerne inde i skoven et stykke bagved. Fasanerne blev drevet fra en remise et stykke ude fra skovkanten, og de kom højt oppe i stærk fart, kokke og høner mellem hinanden. Det var ikke nemme skud, så mange fasaner slap uskadt forbi. Det samme gentog sig i næste såt. Men derefter var skytterne indskudt, og der blev flere opgaver til hundene i de næste såter.

Efter de tre første såter havde dommerne et godt overblik over situationen. Fire bretons lå i spidsen og var henvist til ordførende dommer. To var sat i venteposition med en fortsat chance til placering, og tre var udgået, men deltog fortsat i jagten uden for bedømmelse.

Men i de to sidste såter blev der byttet om på rangeringerne. Først udgik én af de fire i 7. såt, og i 8. og sidste såt måtte to af favoritterne se sig slået ud på fejl. Dommerne voterede og placerede derefter de tre vindere. Det mere detaillerede forløb af prøven kan ses i kritikkerne.

Resultatet af mesterskabsprøven blev:

1.vinder Ritta ejet og ført af Torbjörn Lund-Nielsen, Spjald.
2.vinder Richo ejet og ført af Harry Jensen, Videbæk
3.vinder Østfyns Josie ejet og ført af Jørn Brænder, Vester Skerninge

På vildtparaden lå der 2 snepper og 99 fasaner. Til de placerede bretons blev uddelt pokal, Holmegaard glas og nogle flotte vin-sponsorgaver fra Eddie Grundahl til førerne.

En spændende jagt- og prøvedag var slut, og der var højt humør ved den efterfølgende spisning, hvor de udførlige kritikker blev oplyst.

Læs kritikkerne her

 

{jcomments on}

2020 UniQlogo

Gå til toppen