2017 sjll apportpr MG 7040Årets racedyst var på en meget varm dag i Stenlille jagtforening, så bilerne var for en gangs skyld ikke fyldt op med trøjer og varme frakker, men i stedet rigeligt vand til hundene.
I Stenlille lå kaninbanen nede i en dal, duebanen lå på toppen af en stor mark med rigeligt vildt så det var nogle udfordrende baner, der bestemt ikke blev lettere af det 30 grader varme, helt vindstille vejr

Holdet på Sjælland bestod af Hjalte og Ib, Sille og Carl og Happy og Merete, det var vist ikke helt ved siden af hvis nogen kaldte det for pensionistholdet.

Vi var delt op i tre hold, sådan at der var en repræsentant fra hver race på hvert hold, det var rigtigt fint, det gav en mulighed for at møde nogle man ellers ikke snakker med når man er ude med hundene.

Sille og Carl startede med at få 10 på vandet, gik videre til kaninen, hvor de fik 8 (det var vist en stor kanin, så Sille måtte lave to grebskifte). De sluttede på duebanen, her tog Sille det meget stille og roligt, havde lidt afstikkere hist og pist. Da der var gået 8 minutter, fik Carl en advarsel fra dommeren, der lige ville gøre Carl opmærksom på at tiden var ved at være gået, det fik både Carl og Sille op på stikkerne, så den sidste due kom hjem i absolut sidste sekund, det belønnede dommeren med at trække 4 point.

Hjalte og Ib, gav den gas på både kanin og vandbanen og havde 2 x 10 point da han skulle på duebanen.
Her hentede Hjalte lynhurtigt den første due, inden der gik pjat i det, han skulle lige rulle sig, kikke på landskabet, tjekke om der var fasaner på terrænet, vist også lige slå en streg, så due nr to kom aldrig hjem.

Happy gjorde det rigtig fint, så vi nåede frokost, havde hun lavet 30 point og skulle i matchning.
Der var 19 hunde ud af 36 med max point, så det blev en lang matchning.
Da Happy startede kom hun forholdsvis hurtigt hjem med første due og det gjorde at føreren blev så grebet af det at hun tænkte tid før kvalitet og dette medførte at Happy tog for hårdt på den sidste due og dermed røg helt ud af matchningen.

Individuelt blev vinderen Lene Knuth med gordonsætter og holddysten blev vundet af de skæggede hønsehunde. Stort tillykke det vinderne.

Hilsen Merete

2020 UniQlogo

Gå til toppen