- der er flere der har efterlyst dette, så nu prøver vi i det igen i det Midt- og Vestjyske.

pletskud o 20120206 1529686426Træningen foregår med dueflusher.
Pris pr. hund er 100 kr.

Jeg har to datoer at vælge mellem, til ét arrangement og det vil blive den dato, der er flest der kan.
Enten fredag den 31.8. fra kl.16.00 eller lørdag den 8.9. kl.10.00.

 Jeg vil gerne have tilbagemeldinger på messenger eller på sms hvilken dag du kan.

Ring gerne, hvis du har spørgsmål.
Torbjörn 22 16 41 20


 Sådan foregår træningen

”Ro i opfløj” kan være svært at få helt på plads, når vi træner i marken. Ved at træne på duer, bl.a. med en dueflusher, kan vi få mange gentagelser på kort tid.

Træningen er baseret på, at hunden skal reagere ved at sætte sig (eller i al fald forholde sig helt rolig) når der letter en fugl foran den. I begyndelsen kobler jeg ikke stand på, så hunden vil i første omgang komme til fuglen i medvind. Når den har prøvet det nogle gange kan den godt tage stand alligevel (på det den ser og ikke det den lugter) men fuglen udløses uden der er koblet rejsning på.

De hunde der ikke ”er på” vil, på afstand kunne følge fuglene og skal være rolige, men man skal passe på, at de ikke får stresset hinanden. Tager en hund stand, er det en fin måde at træne sekundering på. Afhængig af hundenes reaktioner, så kobles der skud på.

En dueflusher udløses elektronisk og der er en udløsermekanisme med spændte fjedre som afgiver en lyd, der kan forskrække nogle hunde. Derfor skal man være varsom med at lade hunden rejse ved en flusher. En hund der rejser meget hårdt, kan komme så tæt på, at den risikerer at få et slag fra de stænger der holder dugen med duen.

2020 UniQlogo

Gå til toppen